Bel ons op:
038-20 20 503
 

Wij verwijderen asbest op een deskundige manier. Vraag direct een offerte bij ons aan!

Offerte aanvragen

Voorwaarden nieuwe subsidieregeling asbestdaken

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Voorwaarden nieuwe subsidieregeling asbestdaken door te sturen naar een vriend.

De Subsidieregeling verwijderen asbestdaken richt zich op particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profitorganisaties en overheden. Asbestdaken verweren in de buitenlucht waardoor er asbestvezels vrijkomen in de leefomgeving. Om het risico voor de gezondheid te beperken zijn asbestdaken vanaf 1 januari 2024 verboden. Het verbod houdt in dat de eigenaren van asbestdaken in de periode 2016-2024 het asbestdak moeten laten verwijderen. Heeft u een asbestdak laten verwijderen? Dan kunt u vanaf 4 januari 2016 subsidie aanvragen.

Voorwaarden

Voor de Subsidieregeling verwijderen asbestdaken gelden de volgende voorwaarden:

  • U bent degene die de factuur voor de asbestverwijdering betaalt.
  • De verwijdering van het asbestdak moet voltooid zijn in de periode 1 januari 2016 tot en met 31 december 2019.
  • U laat het asbestdak verwijderen door een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf.
  • Het gecertificeerde asbestsaneringsbedrijf moet de verwijdering van het astbestdak melden in het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS). Als deze melding niet is gedaan in het LAVS komt uw aanvraag niet in aanmerking voor subsidie.
  • Alleen aanvragen met een totaal geïnventariseerd asbestdak van meer dan 35 m2 komen in aanmerking voor subsidie. Als u het totale oppervlak asbestdak in gedeelten laat verwijderen kunt u voor een verwijderd oppervlak van 35 m2 of minder wel een aanvraag doen, zolang het totale (geïnventariseerde) oppervlak asbestdak maar boven de 35 m2 ligt.
  • U vraagt de subsidie aan binnen 6 maanden na de voltooiingsdatum van de verwijdering van het asbestdak. Als de verwijdering van het dak meerdere dagen in beslag heeft genomen, houdt u dus de laatste dag van de werkzaamheden aan als voltooiingsdatum.
  • Uitbetaling van de subsidie vindt alleen plaats op uw bankrekeningnummer.
  • Per adres bedraagt de subsidie maximaal € 25.000.

Bron: www.mijnrvo.nl 

Kwakkel Asbest is een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf, wij werken met het LAVS. Wij helpen u graag met uw subsidieaanvraag!